Propisování vlastností z hlavní sestavy

Autor
Příspěvky

3. 12. 2022 v 10:03

Propisování vlastností z hlavní sestavy #84306

Izzy
Účastník
140 příspěvků

Ahoj

Potřebuji nějaký návod jak si vytvořit strukturu projektu kde ve vlastnostech hlavní sestavy vyplním informace které se mi budou následně propisovat do podsestav modelů a výkresů. Umím to udělat jen mezi modelem a výkresem.

Děkuji

3. 12. 2022 v 15:37

Odpověď na: Propisování vlastností z hlavní sestavy #84307

Ales
Účastník
265 příspěvků

Nešlo by to přes rovnice? Do rovnic v dílu dát odkazy na rovnice v sestavě

„D3@Sketch1″=“tloustka plechu@hlavni sestava.SLDASM“
„dira“=“prumer diry@hlavni sestava.SLDASM“

a pak se na ty proměnné dílu běžným způsobem odkazovat z vlastností.

 

 

 

3. 12. 2022 v 17:47

Odpověď na: Propisování vlastností z hlavní sestavy #84308

Izzy
Účastník
140 příspěvků

Nešlo by to přes rovnice? Do rovnic v dílu dát odkazy na rovnice v sestavě „D3@Sketch1″=“tloustka plechu@hlavni sestava.SLDASM“ „dira“=“prumer diry@hlavni sestava.SLDASM“ a pak se na ty proměnné dílu běžným způsobem odkazovat z vlastností.

V rovnicích se moc nevyznám.

4. 12. 2022 v 11:24

Odpověď na: Propisování vlastností z hlavní sestavy #84309

Izzy
Účastník
140 příspěvků

@Ales

Ty mi píšeš “tloustka plechu@hlavni sestava.SLDASM“ odkazovat se na hlavní sestavu. Ale hlavní sestava se bude pokaždé jmenovat jinak. (možná říkám blbost 🙂 )

Potřebuji nějaké učební materiály kde bych si představil základy a následně praktické vysvětlení.

10. 12. 2022 v 10:42

Odpověď na: Propisování vlastností z hlavní sestavy #84310

Ales
Účastník
265 příspěvků

Tak pak je ještě možné rovnice uložit do externího souboru (je tam na to dole v editoru rovnice zatržítko Link to external file) a totéž případně udělat i v sestavě. Sestava i díly se pak budou odkazovat na stejný soubor.  Ale bohužel Solidworks asi neumí udělat odkaz obecně na nadřazenou sestavu aniž bych musel uvést její jméno.

11. 12. 2022 v 10:01

Odpověď na: Propisování vlastností z hlavní sestavy #84311

Izzy
Účastník
140 příspěvků

To je veliká škoda.

Ale v tuto chvíli mi to nepřijde jako ulehčení práce pokud se musí člověk zaobírat rovnicemi při zadávání obyčejných vlastností.

A jen by stačilo aby Solidworks měl zatržítko pro : Sdílet vlastnosti do všech nižších struktur , nebo
přebírat vlastnosti z nadřazené struktury a vybrat jen hlavní sestavu.

Bylo by možné tento požadavek vložit do seznamu pro vývojáře?

11. 12. 2022 v 21:54

Odpověď na: Propisování vlastností z hlavní sestavy #84323

Ales
Účastník
265 příspěvků

Můžeš to zkusit jim napsat 🙂 Ale obávám se, že takhle vstřícné bývají jen firmy na začátku vývoje nového produktu. Jinak by to šlo imho z programátorského hlediska jednodušeji, na úrovni syntaxe těch rovnic. Ale asi se to netrefí do jejich představ o způsobu konstrukce dílů, jinak by to tam už dávno bylo (třeba v Inventoru to je, takže žádná neznámá novinka).

12. 12. 2022 v 8:59

Odpověď na: Propisování vlastností z hlavní sestavy #84328

radecek.ik
Moderátor
392 příspěvků

ahoj, toto je opravdu požadavek na vylepšení solidworks:

SPR 593939: The ability to set custom properties for multiple configurations of a part / assembly from a higher assembly level.

12. 12. 2022 v 12:39

Odpověď na: Propisování vlastností z hlavní sestavy #84335

Ales
Účastník
265 příspěvků

Pěkné. Kde je prosím ten seznam požadavků k vidění?

12. 12. 2022 v 14:07

Odpověď na: Propisování vlastností z hlavní sestavy #84337

Tomes
Moderátor
68 příspěvků

Ahoj,

můžeš se přihlásit na Zákaznický portál SolidWorks (https://customerportal.solidworks.com/) a poté vybrat „Knowledge Base“. Následně pomocí vyhledávání klíčových slov můžeš procházet chybová SPR včetně požadavků na vylepšení (často v popisu obsahují slovo „ability“).

12. 12. 2022 v 16:52

Odpověď na: Propisování vlastností z hlavní sestavy #84343

Ales
Účastník
265 příspěvků

Aha, jasně, díky.

Odpověď na téma