Téma: Provázání konfiguračních tabulek mezi sestavou a dílem - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

5. 11. 2009 v 13:15

Provázání konfiguračních tabulek mezi sestavou a dílem #51723

Tomas
Účastník
26 příspěvků

Nevíte jestli existuje nějaký způsob jak řídit konfigurační tabulku dílu v sestavě pomocí konfigurační tabulky sestavy aniž bych ji musel otevírat, aby se zaktualizovala?

5. 11. 2009 v 14:05

Re:Re: Provázání konfiguračních tabulek mezi sestavou a dílem #53514

lapip
Člen
98 příspěvků

Tohle se dá, ale záleží co by jsi chtěl tímto způsobem řídit 🙂

11. 11. 2009 v 9:43

Re:Re: Provázání konfiguračních tabulek mezi sestavou a dílem #53515

Anonymous
Člen
318 příspěvků

Ahoj, mám ten samej problém, prosím prosím o trochu rozepsání, díky.

25. 11. 2009 v 14:22

Re:Re: Provázání konfiguračních tabulek mezi sestavou a dílem #53516

Tomas
Účastník
26 příspěvků

No například, když budu mít díl, který je řízen 3D skicou. Viz třeba ta bedna, jak se řešila ředtím. 3DSkica je řízená konfigurační tabulkou. Podle ní se aktualizují desky v sestavě a sestava má vlastní konfigurační tabulku, kde se nastavuje mnoho dlaších dílů. Tak abych nemusel při změně rozměru otevírat tabulku skicy a pak zase sestavy…

18. 5. 2010 v 10:24

Re:Re: Provázání konfiguračních tabulek mezi sestavou a dílem #53517

rhinos
Člen
35 příspěvků

tohle tema se nejak nedokoncilo a pritom me momentalne konfiguracni tabulka docela zajima…

Nepotrebuju nic tak pokrocileho jako rizeni sestavy ale stacilo by mi rizeni skicy respektive skic tabulkou.
Vytvoril jsem si tu nejjednodussi skicu a z ni vytvoril tabulku.
Tabulku ulozil na disk s vizi ze upravou tabulky dojde automaticky nebo po regeneraci k aktualizaci skicy…
Z Catie jsem na toto pomerne zvykly…ale v SW je zrejme trosku jinej postup?
Hledal jsem i v online helpu ale moc moudrej z toho nejsem….poradi nekdo?

24. 6. 2010 v 5:46

Re:Re: Provázání konfiguračních tabulek mezi sestavou a dílem #53518

Eze
Člen
3 příspěvky

Pořád nikdo?

12. 7. 2010 v 5:53

Re:Re: Provázání konfiguračních tabulek mezi sestavou a dílem #53519

Tomas
Účastník
26 příspěvků

@rhinos wrote:

tohle tema se nejak nedokoncilo a pritom me momentalne konfiguracni tabulka docela zajima…

Nepotrebuju nic tak pokrocileho jako rizeni sestavy ale stacilo by mi rizeni skicy respektive skic tabulkou.
Vytvoril jsem si tu nejjednodussi skicu a z ni vytvoril tabulku.
Tabulku ulozil na disk s vizi ze upravou tabulky dojde automaticky nebo po regeneraci k aktualizaci skicy…
Z Catie jsem na toto pomerne zvykly…ale v SW je zrejme trosku jinej postup?
Hledal jsem i v online helpu ale moc moudrej z toho nejsem….poradi nekdo?

Koukám, že odpovídám pozdě, ale já to mám nastavené tak, že stačí kliknout pravým tl. na konf. tabulku -> upravit prvek a zaškrtnout „Znemožnit úpravy modelu, které vyžadují aktualizaci konfigurační tabulky“.
Pak z konfigurační tabulky řídím rozměry 3D skicy.

Nicméně to nesouvisí s původním problémem… a to je to provázání tabulek. Asi by to šlo jako makro, ale v tom se vůbec nevyznám, tak bych si rád nechal poradit.

Odpověď na téma

Reklama

NABÍDKA PRÁCE

Reklama