Téma: řez nástrojem - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

19. 7. 2012 v 14:16

řez nástrojem #52101

PetrVosahlo
Člen
55 příspěvků

Dobrý den trápí mě už delší dobu otázka jak vyřešit řez vetší formou nebo nástrojem když chci vést řez přes jen některé vyhazovače díry ….. zkoušel jsem rozvinutý řez ale není to ono. Dokonce jsem vyděl výkres na kterém byl řez vedený přes střižníky ale střižníky nebyly zobrazeny šrafovaně výte někdo jak na to ?

19. 7. 2012 v 14:47

Re:Re: řez nástrojem #54744

kohen
Účastník
486 příspěvků

Zajímalo by mne jestli jsi začínající konstruktér ve firmě (kolektivu) nebo jsi sólo? Pokud ve firmě = určitě se zeptej zkušenějších kolegů. Pokud sólo = využij technické podpory SWX. Tvé dotazy nejsou až tak hrozné, ale chtělo by to vysvětlit individuálně na konkrétních příkladech = určitě to zabere dost času = nasbírané zkušenosti se nedají předat v jedné SMS a modelování také nezvládneš během 1 hod.. Musíš obětovat alespoň dva dny (s nadsázkou).

19. 7. 2012 v 18:15

Re:Re: řez nástrojem #54745

.rf.
Účastník
423 příspěvků

Pokud chcete některé díly v řezu zobrazit neřezané, můžete je v nastavení vlastností pohledu vyloučit z řezu. Nebo jim vyplnit vlastnost IsFastener=1 a SolidWorks je bude považovat za šroub a podle toho se k nim v řezu chovat.

20. 7. 2012 v 11:08

Re:Re: řez nástrojem #54746

PetrVosahlo
Člen
55 příspěvků

Děkuju za názor KOHEN
tohle vše chápu a beru ale se mnou je to tak že jsem začínající konstruktér dělám pro jednu malou firmu
v konstrukci jsme 2 já a kolega má 3 roky do důchodu on má zkušenosti co se týče konstruování ale neumí s SW tak se tím prokousávám sám začínal jsem na elektrodách do forem… ted jsem kreslil nějaké ty tvárníky do Belgie a Německa… a ted jsem dostal svuj první jednoduchej pevnej nástroj. Snažim se toho pochytit prostě co nejvíc ale kolikrát se zaseknu na uply blbosti a není se koho zeptat.

20. 7. 2012 v 11:11

Re:Re: řez nástrojem #54747

PetrVosahlo
Člen
55 příspěvků

kdybyste věděl o něčem kde je ten řez nějak srozumitelně rozepsanej jak na to nebo byste byl ochotný mi poradit byl bych hrozně rád

20. 7. 2012 v 12:12

Odpověď na: řez nástrojem #54748

PetrVosahlo
Člen
55 příspěvků

Něco jednoduššího pro začátek umim z toho nadělat řez i rozvinutý řez ale chtěl bych udělat takovej pohled abych měl tuto střižnici v řezu a byly v ní vydět 3 střižníky a 2 díry por šroub a kolík a to tak aby se na zakladním pohledu zobrazily takové ty rohy kudy pohled prochází.

Přílohy

21. 7. 2012 v 8:54

Odpověď na: řez nástrojem #54749

M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků

Pokud ti jde o řez dílu, tak je asi nejčistější řešení udělat řezů víc. Já jednoduše nakreslím čáry kudy řezat, zavazbím na osy děr, a nakonec dám vybrat navazující – tím se mi označí zamýšlená čára řezu (a ověřím si, že pěkně navazuje) a pak kliknu na ikonku řezu a je hotovo. Ale toto je taková triviálnost, kterou určitě znáš.
Horší je to s řezy přes sestavu. Tam je dost problém, pokud se má řez tečně dotknout jakékoliv válcové plochy. Pak to většinou hlásí chyby a řez neudělá. Jediná možnost jak z toho ven je čáru řezu posunout o nějakou setinu mimo. Ale toto můžeš jen kvůli zobrazení, a ne pro odměřování.
Pro větší sestavy, kde mám s řezy problémy to řeším tak, že dělám rozhození a pozice řeším tam.

rozstrel striznice

Přílohy

22. 7. 2012 v 20:57

Re:Re: řez nástrojem #54750

PetrVosahlo
Člen
55 příspěvků

Děkuji za odpověd moc si toho vážím. Tento řez kde nejdřív nakreslíš čáru a potom označíš ikonu řezu znám používám ho akorát mi vadí že když čára řezu jde kolmo nahoru nebo dolů ve výsledném řezu jse to znázorní jako tlustá čára přes řez (na tvém obrázku to je také vydět) a občas je to dost matoucí proto se tomu snažím vyvarovat a hledat jiné cesty.

23. 7. 2012 v 4:05

Odpověď na: řez nástrojem #54751

M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků

To je vlastnost SolidWorksu. Pokud by jsi ten řez vzal a pootočil ho do 3D pohledu uvidíš odřezaný díl a na něm právě vznikají viditelné hrany, které se v řezu zobrazí jako silné. Jediná možnost je, prostě tu hranu označit a změnit buď na neviditelnou, nebo alespoň tenkou.

rez

 

Přílohy

23. 7. 2012 v 7:45

Re:Re: řez nástrojem #54752

PetrVosahlo
Člen
55 příspěvků

Děkuju chápu jak to funguje prosimtě a víš jak když udělám řez sestavou jak vyloučit šrouby kolíky…….
,aby řez procházel skrze ně ale nerozřízlo je to myslel jsem že stačí v nastavení řezu dát vyloučit šrouby ale není to ono.

23. 7. 2012 v 8:37

Re:Re: řez nástrojem #54753

M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků

rf už ti kousek výš radil jak na to.
Ale ještě máš možnost, když klikneš pravým tlačítkem myši na řez a klikneš na vlastnosti, vyskočí tabulka a v ní přejdi na druhou záložku Rozsah řezu. Teď už jen vybírej součásti, které nechceš řezat.
Snad je to to, co jsi hledal.

3. 8. 2012 v 11:22

Re:Re: řez nástrojem #54754

M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků

… tak jak jsi dopadl?

6. 8. 2012 v 4:40

Re:Re: řez nástrojem #54755

PetrVosahlo
Člen
55 příspěvků

Promin že jsem se neozval dřív nějak jsem nestíhal zkoušel jsem to a je to ono moc děkuju strašně si mě pomohl.

6. 1. 2013 v 13:28

Re:Re: řez nástrojem #54756

Mildo
Účastník
126 příspěvků

@PetrVosáhlo wrote:

Něco jednoduššího pro začátek umim z toho nadělat řez i rozvinutý řez ale chtěl bych udělat takovej pohled abych měl tuto střižnici v řezu a byly v ní vydět 3 střižníky a 2 díry por šroub a kolík a to tak aby se na zakladním pohledu zobrazily takové ty rohy kudy pohled prochází.

… Tak posli nejaky vykres(pdf) ak si to niekde tak videl …
Akosi mi uteká podstata rezov, skladby zostáv, dielov, … technického (roz)kreslenia
Nechce sa ti robiť tri základné rezy a rád by si to videl narúbané v jednom pohľade.
Jednoducho:
– poskladaj si to z rezov výkresu = v Malování … bude to fakt pekný pohľad

7. 1. 2013 v 20:18

Re:Re: řez nástrojem #54757

tomatom
Účastník
63 příspěvků

nevite jak v lokalnim rezu vynechat srouby kdyz dam vynechat rez sroubem tak mi tam napere srouby ktere jsou daleko za rezem

Odpověď na téma

Reklama

NABÍDKA PRÁCE

Reklama