Téma: Řez se zmizenými hranami - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

20. 11. 2015 v 16:20

Řez se zmizenými hranami #61839

Eva Habelova
Účastník
5 příspěvků

Dobrý den, prosím poraďte.

V řezu sestavy mi zmizelo pár hran. Netuším proč se nezobrazují. Skrýt/zobrazit hrany jsem nepoužila, to funguje dobře, jen tyto hrany při vyvolání příkazu jsou oranžové a nelze je změnit na černé. Také si neuvědomuji, že bych někde nějakou hranu potlačila. Ve vlastnostech také nemám, že by bylo něco skryto.

Děkuji Eva

 

Přílohy

24. 11. 2015 v 9:24

Odpověď na: Řez se zmizenými hranami #61888

pepe
Účastník
682 příspěvků

Ahoj,

jak máš nastavenou kvalitu zobrazení pohledu? Klikni na pohled > po levé straně je v PropertyManager podokénko Styl zobrazení > pod tím je možnost nastavení kvality (když není, tak je nastavena vysoká).

Co když cvičně vytvoříš řez znova?

 

27. 11. 2015 v 21:22

Odpověď na: Řez se zmizenými hranami #61986

Eva Habelova
Účastník
5 příspěvků

Ahoj, kvalitu jsem nastavila vysokou, a nic :/.

I u jiných dílů mi to vynechává, ale né u jednoduchého řezu, vždy jen u několikrát lomeného.

Zkoušela jsem lézt i do nastavení a tam všude přehazovat na vysokou kvalitu a nic.

I u takto jednoduchého dílu mi to hází. No a když kliknu na skrýt/zobrazit hrany, tak se mi hezky oranžově ukáží hrany skryté. Nejde na ně kliknout, abych je oživila, ani si nemyslím, že bych měla něco nastaveno, jako třeba skryj hrany pod 10mm.

Přikládám obrázky, kdyby snad někoho napadlo, co s tím. Moc děkuju, už mi z toho hrabe, taková blbost, ale důležitá, přece to nemůžu dokreslovat fixou.

Přílohy

27. 11. 2015 v 22:19

Odpověď na: Řez se zmizenými hranami #61989

Pepa_71
Účastník
88 příspěvků

Ahoj, nic neděláš špatně, tohle je prostě SolidWorks, hodně funkcí s náhodnou funkčností. Jediné co s tím můžeš udělat, je že nastavíš v pohledu řezu v dalších nastavení – vyhodíš faječku u položky „Skrýt ramena…“. Udělá ti to na každém zlomu řezné čáry v pohledu čáru, ale ta jde spolehlivě skrýt. Koukni do přílohy, ta ti napoví.

Přílohy

28. 11. 2015 v 21:47

Odpověď na: Řez se zmizenými hranami #61991

Eva Habelova
Účastník
5 příspěvků

Děkuji, je to lepší, už jen ty kraje.

 

Mohla bych poprosit ještě o jednu radu, asi také blbost. Hrozně mi vadí na izo pohledu, že se mi tam zobrazují hravy závitu. Také jsem pátrala, neúspěšně, jak bych je odstranila, nebo skryla.

Přikládám foto řez po odkliknutí a izo pohled s hranami na víc.

 

Ještě třetí otázka. Když tvořím závit s válcovým zahloubením, utvořím nejprve díru se zahloubením (hledám v tabulkách vnitřví průměr d3), poté udělám kosmetický závit. Nejde to nějak urychlit? Našla jsem jen u závitové díry, že mohu vytvořit rovnou díru se závitem, ale tam je jen volba kuželovitého zahloubení.

 

Děkuji 🙂

Přílohy

29. 11. 2015 v 12:11

Odpověď na: Řez se zmizenými hranami #61994

Pepa_71
Účastník
88 příspěvků

S těmi hranami závitu to bude nejspíš v nastavení šablony dílu nebo výkresu. Vím že jsem to taky řešil, ale už je to tak dávno že nevím co zabralo. Když jsem nahraješ soubor dílu s výkresem, tak na to snad přijdeme.

Co se týče zahloubené díry se závitem, tak mě nenapadá jednodušší postup než vytvořit jedním prvkem zahloubení a dalším prvkem do zahloubení závit. Viz. příloha

 

30. 11. 2015 v 9:25

Odpověď na: Řez se zmizenými hranami #62002

pepe
Účastník
682 příspěvků

Kosmetické závity v IZO pohledu – zkus nastavit kvalitu zobrazení závitu na Vysokou – dělá se to po levé straně v manažeru vlastností, po kliknutí na konkrétní pohled.

Válcové zahloubení – odebrat prvkem odebrání vysunutím zahloubení, pak dovrtat díru pomocí průvodce, vyhneš se tak chybám.. Nebo, vyvrtat celou díru včetně průvodce (válcové zahloubení bez závitu), pak pomocí menu Vložit > Popisy > Závit, vložit Kosmetický závit.

No a k těm skrytým hranám v řezu – když jsi tu kvalitu přepla na vysokou, udrželo se nastavení? Nebo se to vrátilo zpět na konceptovou kvalitu? Jestli se to vrací, tak je problém v geometrii modelu (nějaká geometrická chyba).

1. 12. 2015 v 12:58

Odpověď na: Řez se zmizenými hranami #62014

Eva Habelova
Účastník
5 příspěvků

Ahoj :),

moc Vám děkuju!  Vysokou kvalitou závitu zmizely všechny hrany kromě té první utvořené. Tu jsem už jen skryla.

A místo abych vás nechala odpočinout od svých dotazů, narazila jsem ještě na jednu věc. Myslela jsem si, že když mám podobné díly, udělám model výkres A, uložím model výkres B a tam si jen upravím model a výkres se mi doupraví. A ono ne… Jde toto nějak udělat? Myslela jsem, že bude stačit, že mají stejný původ a jméno. Jde se nějak odkázat z výkresu na rodiče?

Je vidět, že s šotky umíte zatočit 🙂

1. 12. 2015 v 14:13

Odpověď na: Řez se zmizenými hranami #62015

Ales
Účastník
271 příspěvků

Třeba mít otevřený výkres A a model A, potom uložit model jako B, potom uložit výkres jako B.

Nebo jestli jsou ty díly skoro stejné (a mají nějakou logickou souvislost a předpokládá se společný vývoj případných změn), tak použít konfiguraci, v každém výkresu mít model v jiné konfiguraci. Pak stačí výkres zkopírovat (nebo uložit jako) a přepnout v tom druhém výkresu konfiguraci.

1. 12. 2015 v 16:48

Odpověď na: Řez se zmizenými hranami #62018

Frenk
Účastník
27 příspěvků

Další možností je otevřít díl A, kliknout na „Soubor/kopírovat projekt“. Tam zaškrtnout „včetně výkresu“, ve sloupci „pod názvem“ přepsat na díl B a dole vybrat složku kam se to má uložit. Pak už s dílem A nebude díl B propojený. Ale tohle je vhodné spíše pro kopírování celých sestav.

Pro jeden díl je snadnější vybrat výkres uložený jako B a místo na „otevřít“ kliknout na „Odkazy…“ a tam jde rozkliknout řádek s odkazem na díl A a vybrat díl B. Nevím jestli jsem to popsal srozumitelně 🙂

Odpověď na téma

Reklama

NABÍDKA PRÁCE

Reklama