Téma: Seřazení dílů v kusovníku - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

5. 5. 2021 v 10:16

Seřazení dílů v kusovníku #81343

Jiří Klimčík
Účastník
10 příspěvků

Ahoj nedá se ručně seřadit kusovník ? To výchozí seřazovaní mi moc nevyhovuje

když jsem dělal v inventoru, tak to bylo easy otevřel jsem rozpisku a ručně přemístil pozice jak je potřebuju….

5. 5. 2021 v 11:45

Odpověď na: Seřazení dílů v kusovníku #81344

Tomes
Moderátor
85 příspěvků

Ahoj,

ruční přesouvání řádků mi funguje. Kurzor umístím na číslo řádku v kusovníku (zobrazí se ikona černé šipky směřující doprava) a pak přesunu na pozici kam potřebuju.

5. 5. 2021 v 12:31

Odpověď na: Seřazení dílů v kusovníku #81345

Jiří Klimčík
Účastník
10 příspěvků

jo jo to je ono … díky

5. 5. 2021 v 14:42

Odpověď na: Seřazení dílů v kusovníku #81346

Jarda Dejmek
Účastník
345 příspěvků

já sestavu řadím podle čísla dílu, pak dám složku kupované a pak složku spojovák. Ve výkresu v kusovníku zaškrtnu sledovat pořadí sestavy

5. 5. 2021 v 18:04

Odpověď na: Seřazení dílů v kusovníku #81347

M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků

Používám trošku složitější postup.

vytvořím si pomocný sloupec do kterého si ručně zapíšu požadované pořadí v kusovníku. Pak to podle tohoto sloupce seřadím a sloupec dám skrýt.

Pokud potřebuji později něco vsunout mezi seřazené, např. mezi 3 a 4, dám tomu pořadí třeba 3,5 a dám seřadit znovu.

Odpověď na téma

Reklama

NABÍDKA PRÁCE

Reklama