Téma: tvorba odlehčení v plechovém dílu - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

12. 6. 2015 v 13:42

tvorba odlehčení v plechovém dílu #59495

Marek Kešner
Účastník
11 příspěvků

Ahoj, měl bych dotaz, tvořím plech viz. příloha a v rozích mi dochází ke konfliktu, který je patrný v rozvinu (rozvin funguje, nicmeně s vykřičníkem). Tento konflikt potřebuji vyřešit tvorbou odlehčení nástrojem (viz skica28). Ještě včéra jsem to tak odebíral, fungovalo to bez chyb (Potvrzuje to i fakt, že „odebrání vysunutím 5“ v rozvinu je vytvořené a chyba se stala až v pozdější fázi, jelikož ted už žádné odebrání vytvořit nejde, at už s chybou nebo bez). Odebrání vysunutí už nefunguje nikde na ploše, ani v místech, která nemají s „rozbitým růžkem“ nic společného. Prostě někde se cestou něco porouchalo a nevím co. Jinak v plechařině jsem nováček, tudíš, jestli to jde vyřešit jakkoliv jinak (už při tvorbě lemu z hrany atd), budu rad za každej poznatek. SW mam verzi 2010.

Přílohy

15. 6. 2015 v 6:34

Odpověď na: tvorba odlehčení v plechovém dílu #59690

.rf.
Účastník
423 příspěvků

Na začátku by asi bylo vhodné nastavit reálné hodnoty poloměru ohybu a k-faktoru.

Pokud chcete odebírat materiál v rozvinutém tvaru je dobré použít funkce Narovnat a následně zpět Ohnout.

15. 6. 2015 v 22:20

Odpověď na: tvorba odlehčení v plechovém dílu #59741

Milbnes
Účastník
15 příspěvků

Tak jsem si tu plechařinu zkusil pro zajímavost otevřít i rozvinout a musím říct, že to bylo bez chyb. Mám verzi SW 2015, ale po zkušenostech s nevyzpytatelným chováním tohoto programu se složitějšímy příkazy, či velkými sestavami ve většině případů pomůže restart SW, popřípadě celýho PC. Nevím, co způsobuje toto nekorektní chování, jestli grafická karta nebo nedostatek RAM paměti nebo něci jiného, ale ten restart bych vyzkoušel.Všiml jsem si, že tam máte „skicu 34“ mimo kontext tohoto plechovýho dílu, nemohla by být chyba v tom ? ( změna rodičovského dílu, popřípadě jeho smázání) i když mně ten rozvin funguje bez chyb a v podstatě s odlehčením rožků ta skica nemá nic společnýho.   Dejte vědět, pokud to nějak úspěšně vyřešíte.

P.S. přikládám obrázek, že  u mě to funguje bez chyb

Přílohy

17. 6. 2015 v 19:44

Odpověď na: tvorba odlehčení v plechovém dílu #59994

Marek Kešner
Účastník
11 příspěvků

No, tak nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem upravil skici bočních lemů, udělal větší osazení, aby rohy už nebyly v konfliktu, ve skice 34 problém nebyl, tento díl byl součást sestavy, a některé díly včetně tohoto měly převedené entity skic, takže když jsem to sem nahrál samotné, zpřetrhaly se navaznosti. Nicmeně i tak díl mi rozvinout stále nešel i když vám ano, proto hádám že problem nekde v počítač, jak už bylo zmineno, grafikou nebo tak …

jinak uznavam, že je to vymodelované hajdalácky, bohužel nikdy dopředu nevím, jak výsledný plech bude vypadat, šef si tam vymýšlí prvky vícemeně postupně a neni moc známá ani základní představa, tudíš, často to dělám tak, že to po pár dnech vymodeluju znova, má to vždy tak o 20 příkazů meně a rozvin nikdy nezlobí

17. 6. 2015 v 22:25

Odpověď na: tvorba odlehčení v plechovém dílu #60010

Milbnes
Účastník
15 příspěvků

Hlavně, že se podařilo tu funkci rozvinu vyřešit.

 

27. 7. 2015 v 10:08

Odpověď na: tvorba odlehčení v plechovém dílu #60620

pepe
Účastník
682 příspěvků

CHYBU V ROZVINU ZPŮSOBUJE volba v Možnostech systému SolidWorks > Výkon > Obnova s Verifikací
Když si ji vypneš, dáš Ctrl + Q, tak bude vše v pořádku, je to jen detailní kontrola geometrie… Ve výchozím nastavení je tato volba VYPNUTÁ.

 

Odpověď na téma

Reklama

Reklama