Vazbení podsestav s sestavách
27. 11. 2015 v 16:57
Vazbení podsestav s sestavách #61982
Spony
Účastník
12 příspěvků
Dobrý den,
v příloze najdete obrázek k pochopení následujícího:
Chci vazbit nezávisle podpodsestavu A i B až v hlavní sestavě, ale mít možnost je otevřít v podsestavě A.
Našel jsem ve feature manageru „vytvoř novou podsestavu“, pokud vložím tyto dvě podpodsestavy do hlavní sestavy, zavazbím je a pak vytvořím podsestavu. To by asi řešilo můj problém, kdybych takto přemýšlel od začátku. Nyní již jsem ve fázi, že tyto podsestavy mám vytvořené a vkládám do nich podpodsestavy. Jde to ještě zpětně řešit?
Díky za odpověď
27. 11. 2015 v 18:41
Odpověď na: Vazbení podsestav s sestavách #61985
.rf.
Účastník
422 příspěvků
Zkuste se podívat na možnosti flexibilních sestav. Předpokládám že se dopracujete k požadovanému stavu. Načítání flexibilních sestav bývá náročnější.
http://help.solidworks.com/2016/czech/solidworks/sldworks/c_flexible_sub-assemblies.htm
30. 11. 2015 v 9:14
Odpověď na: Vazbení podsestav s sestavách #61996
pepe
Účastník
682 příspěvků
Ahoj, pokud by měla mít každá PODPODsestava 2 různé způsoby vazeb, zkus to vyřešit konfiguracemi…
Pokud chceš podpodsestavu vazbit až na úrovni vrcholové sestavy, tak se můžeš přepnout do úpravy dané sestavy a zavazbit součásti vzájemně na sebe. Potřebuješ-li se odkazovat na geometrii součástí vrcholové sestavy, asi nezbyde než si pomoct vytvořením kontextových odkazů (plochy, roviny atd) a na ty pak vazbit.
Flexibilní podsestavy bych asi z důvodů nároků na výkon atd nedoporučoval… Je to ale jen můj osobní názor.
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
Model Mania 2023: Postup modelování #1
-
Model Mania 2023: Soutěžní zadání
-
Pozvánka na seminář o trendech ve výrobním průmyslu
-
Jak zefektivnit procesy v podniku
-
Podpora vzdělávání v roce 2023
-
Nálepky v SOLIDWORKSu #4: Model krabice
-
Nálepky v SOLIDWORKSu #3: Model krabice
-
Nálepky v SOLIDWORKSu #2: Model krabice
-
Nálepky v SOLIDWORKSu #1: Úvod
-
Představujeme program konference 3DEXPERIENCE World 2023
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.