Téma: žebra vs. vysunout po plochu – kupole - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

12. 6. 2013 v 10:38

žebra vs. vysunout po plochu – kupole #52233

Harry666
Člen
65 příspěvků

zdravím, po vysunutí po plochu, se stane to, že z 8 žeber 3 oddělí a vytvoří samostatné tělo. Podle měření se přitom protínají a mezera tam není. Pochopil že kdyby to byly všechny žebra, tak mám někde chybu, ale já to mám – A,A,A,B,A,B,B,A (A-OK, B- samostatně),což trochu nechápu, navíc když to mám po plochu, ani „vysunout k dalšímu“ taky nefunguje. Prvek vysunout13 (SW 2009)

12. 6. 2013 v 12:23

Re:Re: žebra vs. vysunout po plochu – kupole #55209

.rf.
Účastník
423 příspěvků

A co to vysunutí řešit naopak?
Vytvořit si rovinu v místě odsazení (12 mm) a vysunutí definovat od plochy po tuto rovinu.

12. 6. 2013 v 12:29

Re:Re: žebra vs. vysunout po plochu – kupole #55210

Harry666
Člen
65 příspěvků

@.rf. wrote:

A co to vysunutí řešit naopak?
Vytvořit si rovinu v místě odsazení (12 mm) a vysunutí definovat od plochy po tuto rovinu.

To bylo první jak jsem to zkoušel, ale od plochy to nejde vůbec – ten tvar nejde vybrat jako plocha.

12. 6. 2013 v 17:29

Re:Re: žebra vs. vysunout po plochu – kupole #55211

.rf.
Účastník
423 příspěvků

Zkoušel jsem v SW2011 a tam to funguje.

12. 6. 2013 v 17:37

Re:Re: žebra vs. vysunout po plochu – kupole #55212

.rf.
Účastník
423 příspěvků

Je také možné posunout plochu žebra, které je jako samostatné tělo, např. o 1 mm směrem do materiálu a následně objemová těla Kombinovat. Je to jen pomocné řešení, aby byl výsledný objem sjednocený do jednoho těla.

13. 6. 2013 v 6:42

Re:Re: žebra vs. vysunout po plochu – kupole #55213

klodek
Člen
16 příspěvků

Čau. Nevím, zda má smysl to řešit. Bude to zřejmě další (ne)schopnost Solidworksu. S podobnýmy nesmysly se občas taky potýkám. Často ve skicách, ale i u složitějších tvarů. V tomto případě z toho vykličkuj vysunutím po plochu až tu vnější.

Odpověď na téma

Reklama

NABÍDKA PRÁCE

Reklama