Změna modelu zničí výkres.
22. 1. 2016 v 13:11
Změna modelu zničí výkres. #62680
Lukáš Kantor
Účastník
56 příspěvků
Zdravím
Řekněme, že mám model, který podle rovnic mění výšku, rozestupy mezi jednotlivými díly, šířku aj. Udělal jsem si k němu výkres.
Teď změním výšku, změní se docela dost věcí. A když přejdu na výkres tak polovina zmizí, nebo změní pohledy. Nic není na svém místě.
Asi dělám něco blbě. Jinak dělám v 2016 a sestavy dělám jako jeden díl a pohledy ostatních dílů dělám přes „relativní pohled“.
Díky za rady
Luk
25. 1. 2016 v 8:03
Odpověď na: Změna modelu zničí výkres. #62694
QBczech
Účastník
294 příspěvků
Jak to jen říct. K funkci Relativní pohled mám trošku předsudek. Raději bych se jí vyhnul, pokud není nezbytný. Tato funkce má totiž nevýhodu: Musíš vybrat plochy modelu jako reference, a není zaručený, že se vlivem dalšího modelování tyto plochy nezmění.
Zkus používat raději Průmět, protože ten si vždy drží model ve správné orientaci.
9. 2. 2016 v 10:29
Odpověď na: Změna modelu zničí výkres. #62921
Lukáš Kantor
Účastník
56 příspěvků
No šve mě, že ten výrobek je ze 4 dílů, ale já chci na výkres pouze tu jednu část, protože 3 jsou identické a nebo mají jen změnu v délce, takže to dám do závorky. A navíc z toho dílu tam potřebuji rozvin, takže nevím jak to řešit.
Šéf by nejraději abych prostě vymodeloval a ono se to všechno samo a Já už na nic nešahal 🙁
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
Jak zefektivnit procesy v podniku
-
Podpora vzdělávání v roce 2023
-
Nálepky v SOLIDWORKSu #4: Model krabice
-
Nálepky v SOLIDWORKSu #3: Model krabice
-
Nálepky v SOLIDWORKSu #2: Model krabice
-
Nálepky v SOLIDWORKSu #1: Úvod
-
Představujeme program konference 3DEXPERIENCE World 2023
-
SOLIDWORKS 2023: Přepisování v kusovnících
-
Hlasujte pro Top Ten vylepšení SOLIDWORKSu 2024
-
SOLIDWORKS 2023: Co je nového v příkazu Řez
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.