Téma: Zobrazení šroubu v hřídeli, která je v řezu - MůjSolidworks.cz
25. 7. 2023 v 11:49
Zobrazení šroubu v hřídeli, která je v řezu #84887
Lyso
Účastník
6 příspěvků
Zdravím,
potřeboval bych zobrazit šroub, který je v hřídeli. Tento „pohled“ vzniká tak, že udělám řez součásti, tak jak ho potřebuji. A aby byly dodrženy zásady technického kreslení, tak hřídel musí být být „vyobrazena“ plnými čarami. Zjednodušeně řečeno, potřeboval bych, aby se mi zobrazovala hřídel jako na obrázku 1 a šroub jako na obrázku 2. Lokální řez nefungoval.
25. 7. 2023 v 18:53
Odpověď na: Zobrazení šroubu v hřídeli, která je v řezu #84892
Jakub
Účastník
38 příspěvků
Ahoj, no prvá rada, že treba mať všade osi na rotačných súčiastkach a skrutky by sa mali v zostavách zobrazovať v pohľade – viď obrázok v prílohe. Ak máš skrutku z Toolboxu, tak klikni na rez prvým –> vlastnosti–> rozsah rezu a tam máš možnosť vylúčiť skutky ale dajú sa zobraziť vylúčené skrutky z rezu….
snáď pomôže, prípadne niekto doplnte….
26. 7. 2023 v 10:02
Odpověď na: Zobrazení šroubu v hřídeli, která je v řezu #84898
Lyso
Účastník
6 příspěvků
Mě nefunguje kombinace zobrazení šroubu v hřídeli. Postup, který popisuješ, tak jsem dělal x – krát a furt nefunguje. Jinak díky za připomínku, vím jak se mají zobrazovat rotační součásti, akorát se mi to nechtělo kvůli názorným ukázkám dělat osy
26. 7. 2023 v 16:02
Odpověď na: Zobrazení šroubu v hřídeli, která je v řezu #84901
radecek.ik
Moderátor
445 příspěvků
já si myslím, že to nepůjde, jakmile vyloučíš hřídel z řezu. zkoušel jsem tvůj postup. lokální řez projde, ale jen na část, která není překrytá hřídelí. nejspíš omezení solidworksu
zkusil jsem to ručně pomocí skici a vložení šrafování
27. 7. 2023 v 9:59
Odpověď na: Zobrazení šroubu v hřídeli, která je v řezu #84904
Jakub
Účastník
38 příspěvků
Ahoj,
prepáč, ja som to trošku zle pochopil- takže hriadeľ v pohľade a zobraziť skrutku v ňom
Ja som pozeral ten obrázok 2- že tam tá skrutka nemala byť v reze( takže potom aj ten vnútorný 6-hran mal byť len tenkou čiarkovanou….
Tak tú správu vyššie ako keby som ani nepísal 🙂
27. 7. 2023 v 13:02
Odpověď na: Zobrazení šroubu v hřídeli, která je v řezu #84905
Lyso
Účastník
6 příspěvků
V pohodě, nic se neděje, my to vyřešili stylem, že tam všechny potřebné čáry dokreslíme růčo, sice to je jebačka, ale jinak to nejde udělat.
27. 7. 2023 v 14:56
Odpověď na: Zobrazení šroubu v hřídeli, která je v řezu #84906
radecek.ik
Moderátor
445 příspěvků
jde přidat šrafování i na oblast vytvořenou uzavřenou skicou, jak jsem psal včera
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
-
Model Mania 2024: Postup modelování #1
-
Postup modelování příruby #2
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.