Dobrý den. S touto učebnicí jsem vážně spokojen. Jakožto studentovi mi tato učebnice vážně pomohla např. u mé maturitní práce.
Jelikož výstupem mé práce byly technické výkresy, tak jsem se věnoval především kapitole 10 VÝRESOVÁ DOKUMENTACE. Zde bych změnil návod u doplňující podkapitoly M. Aktualizace uživatelských vlastností (str. 277). Tento 3 bodový návod popisuje trvalou změnu uživatelských vlastností ve výkresu. Ve třetím bodě bych místo ,, uložte prázdný díl “ zaměnil za ,,vymažte pohled(y) ve výkresu“ a uložte jako šablonu výkresu. Zdá se mi to jako matoucí a trvalo mi nějakou dobu něž se mi toho podařilo docílit.
Co mi v této kapitole chybí, je Tvůrce záložky vlastností. Funguje stejně jako tabulka uživatelských vl. ale po grafické stránce je přehlednější a je snazší se v něm orientovat. A např. pro mě je i rychlejší,
v zadávaní informací pro model, výkres, a sestavu.
Dále práce s tabulkami. Ku příkladu nadefinování tabulky s vlastními hodnotami. To by se jistě hodilo u výkresů ozubených a řetězových kol.
Co bych v učebnici doplnil. Například u sestavy zavazbení dvou ozubených kol. Dále o trochu více příkladů v pohybové studii a jistě by byla zajímavá kapitola o 3D vizualizaci modelů do reálného prostředí v doplňkovém modulu PhotoView 360.
Vím, že tato učebnice je vážně obsáhla, a nemohlo se zde vejít vše. Ale byl bych moc rád, kdyby se tyto zajímavá témata objevila v příštím díle. Tak třeba se zase dočkáme dalšího vydání této výborné učebnice.