Zpětná vazba k nové učebnici SOLIDWORKS
Úvod Obsah fóra
Učebnice a manuály
Učebnice SolidWorks
Zpětná vazba k nové učebnici SOLIDW...
Toto fórum obsahuje 6 odpovědí a 7 diskutujících a naposledy bylo upraveno uživatelem Lukkon před 3.1.2020 09:48.
- Autorpříspěvky
Od vydání nové učebnice SOLIDWORKS, se kterou vyroste další generace strojařů, uplynuly dva měsíce. Od čtenářů vnímáme (prozatím) pozitivní dojmy. Na druhou stranu věříme, že se v učebnici najdou chyby, které nám během celoroční práce unikly. Byly bychom rádi, kdybyste nám prostřednictvím tohoto fóra napsali zpětnou vazbu. Myslíme tím tipy, doporučení, rady a připomínky k teoretickému obsahu i praktickým návodům. Napište nám, zda jsou připravené podklady v pořádku, nevyskytly se vám během studia problémy s jejich řešením a pomohly vám k rozvíjení technického myšlení a naučili jste se efektivně pracovat v SOLIDWORKSu. Negativní ohlasy a kritika jsou vítány!
Děkuju za veškerou práci na vaší učebnici. Brzy s ní začnu.
Znám jednoho mládence, které učebnici dostal a je prý na straně 60. Je velmi spokojený a říká, že je OK. Jsem zvědav jak dlouho mu to úsilí vydrží. Zajímal se, jestli není náhodou nějaký kurz přes internet, kde by byly zadávány úkoly a bylo následně možné získat v případě splněných podmínek ověření o způsobilosti pracovat se Solidworksem. Já osobně jsem pane Pagáči vděčný, že jste se tohoto úkolu ujal. Osobně si z článků prohlížím úkoly z učebnice a také Model Mánie různých ročníků. Trochu si tím živím ego, co bych možná dělal, být o padesát let mladší.
Měl jsem možnost do učebnice nahlédnout, jelikož si ji zakoupil kolega. Zpracování obsahu a jednotlivé příklady vypadají velice dobře.
Dobrý den. S touto učebnicí jsem vážně spokojen. Jakožto studentovi mi tato učebnice vážně pomohla např. u mé maturitní práce.
Jelikož výstupem mé práce byly technické výkresy, tak jsem se věnoval především kapitole 10 VÝRESOVÁ DOKUMENTACE. Zde bych změnil návod u doplňující podkapitoly M. Aktualizace uživatelských vlastností (str. 277). Tento 3 bodový návod popisuje trvalou změnu uživatelských vlastností ve výkresu. Ve třetím bodě bych místo ,, uložte prázdný díl “ zaměnil za ,,vymažte pohled(y) ve výkresu“ a uložte jako šablonu výkresu. Zdá se mi to jako matoucí a trvalo mi nějakou dobu něž se mi toho podařilo docílit.
Co mi v této kapitole chybí, je Tvůrce záložky vlastností. Funguje stejně jako tabulka uživatelských vl. ale po grafické stránce je přehlednější a je snazší se v něm orientovat. A např. pro mě je i rychlejší,
v zadávaní informací pro model, výkres, a sestavu.
Dále práce s tabulkami. Ku příkladu nadefinování tabulky s vlastními hodnotami. To by se jistě hodilo u výkresů ozubených a řetězových kol.Co bych v učebnici doplnil. Například u sestavy zavazbení dvou ozubených kol. Dále o trochu více příkladů v pohybové studii a jistě by byla zajímavá kapitola o 3D vizualizaci modelů do reálného prostředí v doplňkovém modulu PhotoView 360.
Vím, že tato učebnice je vážně obsáhla, a nemohlo se zde vejít vše. Ale byl bych moc rád, kdyby se tyto zajímavá témata objevila v příštím díle. Tak třeba se zase dočkáme dalšího vydání této výborné učebnice.
Klobouk dolů za každou učebnici. Nikdy se nevyhoví všem. Jako základ pro začátečníky + popis příkazů Solidworksu je kniha vyhovující. Graficky hezké + přehledně sepsané. Určitě by byl velký ohlas u učebnice, která více bude zabíhat do podrobností u praktických modulů, např. „svařování, plechové díly“, atd.
uvítal bych publikaci věnující se modulu simulation.
příklady jako tenkostěný válec poháněný řemenicí odvalující se po rolnách
a podobné chuťovky 🙂
jinak je učebnice skvělí pomocník pokud se člověk zasekne 🙂
Odpověď na: Zpětná vazba k nové učebnici SOLIDW...
Přidávat témata do fóra mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcele-li přidat nové téma, přihlaste se nebo se zaregistrujte.