Téma: Aktualizace po změnách - MůjSolidworks.cz

Autor
16. 3. 2016 v 14:38

Odpověď na: Aktualizace po změnách #63846

alda
Účastník
233 příspěvků

Dobrý den, úplně chápu váš problém. Funguje nám to naprosto stejně. I když mě tak netrápí neaktuální zobrazení v edrawings (a ta hláška), ale spíše to, že pokud udělám změnu na díle, který vstupuje do podsestavy a ta je obsašena v další sestavě, tak musím opravdu vyzvednout všechny tyto sestavy a znovu je odevzdat, aby bylo vše aktuální. Zvláště, když je daná sestava už schválená.
Je to ale pochopitelné a vychází to z principu struktury sestavy. Tím spíše ale pak nepochopím, že na to není nějaký automatický nástroj, který by aktualizoval tyto dotčené sestavy. Pravděpodobně by se na to ale dal napsat nějaký Task.
Další (ruční) možností je zobrazení referencí Kde je použit a z tohoto místa udělat potřebné úkony, ale tam také narazíte na určité překážky, např. zde nelze změnit stav nebo dokument vyzvednout…

16. 3. 2016 v 17:59

Odpověď na: Aktualizace po změnách #63847

Krausi
Účastník
20 příspěvků

JJ, ten automatický nástroj opravdu chybí. Myslím, že nejsem jediný, kdo by ho přivítal. Trochu mě zaráží, že jsem asi jediný, kdo to řeší. Jak to dělají jiní?? Nikdo ten problém neřeší?? Jsem v situaci, kdy jednu licenci solidu z pěti používám jen na aktualizace, což si myslím, je docela přepych. Našel bych pro ní lepší využití. Ale bohužel. Navíc do toho opravdu vstupuje spoustu dalších aspektů. Ale to je na dlouhé psaní.

17. 3. 2016 v 15:46

Odpověď na: Aktualizace po změnách #63913

Milbnes
Účastník
15 příspěvků

Dobrý den, nejsem správce PDM tak těžko poradím, ale u nás v práci tenhle problém vůbec nemáme. Neaktuální soubory bez problémů načítám přes prohlížeč PDM, vůbec je nemusím aktualizovat přes SolidWorks. Týká se to i souborů, co se solidem nemají nic společnýho, které do PDM odevzdáváme tzn. Word,Exel,fotky, různé interní soubory,…  a nic z nich neaktualizuji přes zdrojový program. PDM tohle zvládne samo, takže chyba bude někde v nastavení, jinak by to nefungovalo ani u nás v továrně.

18. 3. 2016 v 6:01

Odpověď na: Aktualizace po změnách #63915

Krausi
Účastník
20 příspěvků

Dobrý den,

u neCADových souborů ten problém asi opravdu není, snad jen v případě, že by jste měl např. propojené excelové listy. Tam by podle mě vnikl stejný problém v případě, že by se zdrojový list změnil a nenačetl do cílového. Ale u souborů CAdových ten problém je podle mě všeobecný. Někde v minulých příspěvcích jsem popisoval situaci, při které problém vzniká. Zkuste si to nasimulovat a uvidíte.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama